Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltomtradgard i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Allt om Trädgård: Månadens läsare

Allt om Trädgård är nyfikna på läsarnas trädgårdsliv. Anna Maria är Månadens läsare!

Anna Maria Björkman, 33 år, Söderhamn

Beskriv din trädgård!

 – Det är en villatomt på ungefär 1 000 kvadratmeter. När vi flyttade hit för fem år sedan fanns det två äppelträd, ett plommonträd, lite bärbuskar och en rabatt. Nu har vi anlagt en kryddträdgård och satt upp pallkragar där vi har jordgubbar, lök, morötter och blommor. Vi har också gjort en stor rabatt på framsidan längs med huset.

Har du fler projekt på gång?

 – Det jag vill göra, men inte gjort än, är att sätta lite mer gammaldags blommor, som akleja och riddarsporre. Och fler pioner – det finns några men jag vill ha fler. Jag gillar växter som har lite historia, det blir roligare när man vet var de kommer ifrån. Min mamma är från Finland och jag har många växter därifrån som jag fått från lite olika håll. Sådant är kul, tycker jag.

Gör du många impulsköp till trädgården?

 – Ja, det händer, men nuförtiden har jag nog lärt mig att tänka till lite innan jag köper. Tänker på läget, om växten kommer att trivas, om den passar in, och så vidare.

Vad köpte du senast?

 – Jättedaggkåpa och kaukasisk förgätmigej.

Är du och din man lika trädgårdsintresserade?

 – Mest är det jag som gör saker, men han vill gärna vara med och tycka och ha åsikter om det mesta. När det sedan kommer till kritan är det oftast jag som utför själva arbetet. Men nu har vi bestämt oss för att köpa ett päronträd, och då är det faktiskt han som är den mest drivande!

Vill du också bli månadens läsare i Allt om Trädgård?

Skriv till redaktionen, skicka ett mejl tillsammans med en bild på dig själv och en bild från din trädgård.

Skicka till: redaktion@aot.bonnier.se

Skriv ”Månadens läsare” i ämnesraden!